середа, 28 грудня 2011 09:26

Спецтема: Луценко за ґратами

Суд винесе Луценку обвинувальний вирок, аби виправдатися - адвокат

Суд винесе Луценку обвинувальний вирок, аби виправдатися - адвокат

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка переконаний, що рано чи пізно його реабілітують. Водночас, адвокат припускає, що вирок суду щодо справи екс-міністра буде обвинувальним.

Про це в ефірі 5 каналу розповів адвокат Луценка Олексій Баганець.

"Я не вірю в те, що навіть у нинішніх умовах Печерський суд під головуванням Сергія Вовка винесе обвинувальний вирок за всіма статтями, які інкримінуються Луценку, - наголосив адвокат. - Крім того, я розумію, що немає юридичних підстави утримувати Луценка під вартою. Тому, я все таки вірю в те, що суд винесе, якщо не виправдальний вирок, то поверне цю справу на додаткове розслідування у Генпрокуратуру України".

Водночас захисник припускає, що вирок щодо справи Луценка буде обвинувальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко - прокурору: "У нього думки не застряють у голові і проходять через рот"

"Враховуючи ту ситуацію, в якій сьогодні знаходиться наша держава, я собі допускаю в думках про те, що відносно Луценка буде винесено хоч якийсь, але обвинувальний вирок. Для того, щоб підтвердити, перш за все, законність і обгрунтованість утримання під вартою, притягнення його до кримінальної відповідальністі. Щоб все ж в очах і міжнародної спільноти, і в очах наших громадян показати, що діяли правомірно", - вважає Баганець.

Та у той же час він запевнив, що судової перспективи цієї кримінальної справи не бачить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий свідок не бачить складу злочину у діях Луценка

"Він рано чи пізно буде реабілітований", - переконаний адвокат.

Захисник запевнив, що справа Луценка — суто політична.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Луценко відсидів 365 днів

"На привеликий жаль, сьогодні можу сказати, що я впевнений у тому, що ця справа немає кримінального підгрунтя, а що це суто політична справа, суто справа на замовлення", - наголосив він.

Баганець пояснив: "Я переконався у тому, що суд не діє самостійно. Ми бачимо, що навіть свідків суд не викликає на судове засідання, хоча це його обов'язок. А свідків викликають працівники підрозділів внутрішньої безпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Луценко схуд на п'ять кілограмів

Водночас адвокат не став стверджувати, що на судовий процес над екс-міністром особисто впливає президент Віктор Янукович.

"Для того, щоб зробити категоричний висновок, чи конкретно президент впливає на суд по справі Луценка, у мене таких доказів немає. Але враховуючи ту ситуацію, яка склалася сьогодні в державі, я можу авторитетно заявити, що суд сьогодні, на привеликий жаль, не є незалежним", - підсумував Баганець.

Зараз ви читаєте новину «Суд винесе Луценку обвинувальний вирок, аби виправдатися - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути