вівторок, 27 грудня 2011 12:52

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко - прокурору: "У нього думки не застряють у голові і проходять через рот"

Луценко - прокурору: "У нього думки не застряють у голові і проходять через рот"

Екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку на судовому засіданні винесли два попередження. Приводом для цього стала суперечка між прокурор Дмитром Лобанем та екс-міністром.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Раніше в ході судового засідання, Лобань звернув увагу, що існує розбіжність між показами свідка Віктора Дорошенка на досудовому слідстві та на сьогоднішньому засіданні.

Так, на досудовому слідстві свідок Дорошенко стверджував, що Леоніда Приступлюка прийняли на роботу в департамент оперативно-розшукової діяльності із порушеннями. На сьогоднішньому допиті він сказав, що порушень не було і що саме ці свідчення є правдивими.

Прокурор Лобань ще раз уточнив, чи бачив він наказ про призначення Прситуплюка та чи бачив цей наказ секретар комісії, яка розглядала питання надання житла Приступлюку, Микола Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко сидить за ґратами вже цілий рік

Свідок відповів, що він наказу не бачив, а Чумак не міг бачити, бо в нього немає доступу до державної таємниці. Лобань поцікавився, на якій підставі Дорошенко зробив висновок, що Чумак не міг бачити цього наказу.

У свою чергу, Луценко прокоментував це питання фразою: "Тупой и еще тупее". Після чого взяв слово: "Що за дебільні запитання: "З чого ви робите висновок, що секретні накази не може бачити людина без доступу?". Тоді я прошу у суду, хай особа, яка задає питання, представляється, бо я не можу зробити висновок, хто це говорить. Де ми знаходимося, у божевільні чи театрі абсурду?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка більше шансів на справедливий суд, ніж у Тимошенко - правозахисник

Прокурор Лобань у відповідь на цю промову екс-міністра почав посміхатися, на що Луценко відреагував: "Я розумію, що йому смішно. У нього думки не застрягають у голові і проходять через рот. Скільки я буду слухати цей ідіотизм? З чого я роблю такі припущення: з мозку я їх роблю, Лобанов. У нормальних людей є мозок. Запишіть, що це показання підсудного".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти подарували Луценку на день народження книжку з гуморесками

Суддя Сергій Вовк виніс попередження. Прокурор Лобань продовжив посміхатися.

"Розумію, що у вас все сказане викликає чисто "швейківську" ідіотичну посмішку", - додав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Однопартійці привітали Луценка з днем народження плакатом над Майданом

Після цього екс-міністр з клітки зазначив: "Бюджет Генпрокуратури збільшили вдвічі, а дебілів не поменшало".

Вовк виніс друге попередження. Одна з прихильниць Луценка, яка знаходилася у залі, почала аплодувати. Представник судової міліції зробив їй зауваження.

Зараз ви читаєте новину «Луценко - прокурору: "У нього думки не застряють у голові і проходять через рот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути