Ексклюзиви
четвер, 14 липня 2011 11:04

Спецтема: Луценко за ґратами

Суд відмовився задовольнити вісім вимог Луценка

Суд відмовився задовольнити вісім вимог Луценка

Колишній міністр внутрішніх справ, а тепер підсудний Юрій Луценко підрахував, що Печерський районний суд міста Києва відмовив задовольнити вісім його вимог.

Про це заявив народний депутат від "Народної Самооборони" Олесь Доній, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Перша відмова стосується можливості залучення суду присяжних, друга - зміни запобіжного заходу через відсутність підстав для арешту, третя - допуску обраного Луценком захисника Геннадія Москаля", - уточнив Доній.

Крім того, нардеп зазначив, що четвертий пункт, у задоволенні якого було відмовлено екс-міністру, стосується виклику заявлених свідків.

"Нагадаю, що перед Юрієм Луценком аналогічні рішення щодо своїх водіїв приймали інші міністри. Луценко вимагав, щоб їх викликали в якості свідків для того, щоб вони пояснили свої вчинки. І зрештою чому в їхніх діях немає складу злочину, а в лише в діях Луценка суд вбачає злочин?" - зауважив Доній.

П'ята відмова підсудному стосується його прохання щодо заміни судді Вовка, якому Луценко не довіряє через наявність в нього двох кримінальних справ, які унеможливлюють суддівську незалежність. На думку парламентарія, якщо на судді "висять" дві справи, то він перебуває "на гачку" у влади.

"Шоста відмова стосується зупинення розгляду КСУ через необґрунтованість звинувачення. Сьома - відправлення справи на дослідування. Восьма - висвітлення ЗМІ судового процесу. Сьогодні ви могли бачити, що судовий процес вже у закритому режимі. Як наслідок, Луценко вважає, що порушено його права як обвинуваченого і, на жаль, жодних шансів з цим судом вирішити цю проблему немає", - резюмував Доній.

Він також припустив, що суд, окрім відео- та фотозйомки, може заборонити робити під час судового засідання нотатки на папері.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився задовольнити вісім вимог Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути