пʼятниця, 11 березня 2011 09:44

Суд відмовив партії Тимошенко у виборах

Суд відмовив партії Тимошенко у виборах

Окружний адміністративний суд Києва відмовився оголосити про початок виборчого процесу з виборів до Верховної Ради.

Відповідне рішення суд ухвалив за позовом партії "Батьківщина".

В обгрунтуванні своєї скарги представники "Батьківщини" відзначали, що Конституційний суд 30 вересня 2010 скасував політреформу 2004 року і повернув "стару" Конституцію зразка 1996 року.

У свою в Центрвиборчкомі відзначили, що 18 листопада 2010 року Конституційний Суд України дав висновок, згідно до якого термін повноважень обраних у 2007 році народних депутатів складає 5 років.

Крім того, представники ЦВК нагадали, що на одному з її засідань постанову про старт парламентської кампанії підтримали лише чотири члени комісії

У свою чергу суд констатував, що "поширення на депутатів (які були обрані у 2007 році) 4-річного терміну повноважень, визначеного відновленими з 30 червня 2010 року Конституційний нормами, суперечило б конституційному принципу про незворотність дії закону в часі".

Нагадаємо, що 1 жовтня 2010 року Конституційний суд повернув президенту Віктору Януковичу повноваження, якими володів Леонід Кучма, відновивши дію Конституцію 1996 року. Невдовзі потому парламенту вніс зміни до Конституції, збільшивши повноваження законодавчого органу до 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовив партії Тимошенко у виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути