понеділок, 28 лютого 2011 09:51

Литвин очікує на змішану систему виборів

Литвин очікує на змішану систему виборів

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує, що парламент підтримає зміни до виборчого законодавства у частині запровадження змішаної системи.

Як повідомила прес-служба ВР, Литвин, зокрема, сказав: "Я можу спрогнозувати 240 голосів".

Разом з тим, керівник парламенту зазначив, що такий крок вирішуватиме проблему "наполовину", оскільки у цьому випадку влада буде відповідальною "лише на п?ятдесят відсотків" і "породить депутатів двох сортів: одні - тиснутимуться у рядах партій, інші - орати на округах".

Литвин висловив думку, що оптимальнішою була б мажоритарна система виборів з висуванням кандидатів за партійними списками, оскільки це сприяло би політичній структуризації. Спікер ВР озвучив свою позицію щодо необхідності запровадження механізму відповідальності депутатів перед виборцями, зокрема, спрощеної процедури відкликання парламентарія.

"Очевидно, ми повинні працювати над вирішенням цього питання", - підсумував він.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день Верховна Рада України обирається за пропорційною системою з прохідним бар'єром у 3% від числа тих, що взяли участь у голосуванні.

Зараз ви читаєте новину «Литвин очікує на змішану систему виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути