середа, 16 лютого 2011 17:55

Янукович може тільки мріяти про 70% на виборах - екс-нардеп

Янукович може тільки мріяти про 70% на виборах - екс-нардеп

Прогноз голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка про 70% голосів з області на підтримку Віктора Януковича у 2015 році — нереальний.

Такий висновок можна зробити зі слів народного депутата України V скликання, "нашоукраїнця" Євгена Гірника.

"З огляду на нинішні реалії подібні "передбачення" можуть викликати хіба що іронію. Торік у другому турі за Януковича проголосувало 57849 прикарпатців, що становить  7,02% голосів. 2004 року Віктор Федорович зібрав тут ще менше – 2,86%. На парламентських виборах 2007 року Партія регіонів не змогла подолати трьохвідсотковий бар'єр. Її підтримали 2,95% тутешнього електорату", - пояснив він.

Щоправда, ставши "партією влади", зазначив Гірник, у 2010 році на місцевих виборах "регіонали" сягнули 8,02% голосів.

"Але ж звідки візьмуться захмарні  70%? Які мотиви можуть настільки кардинально змінити присутні уподобання та настрої?", - запитав політик.

"Нашоукраїнець" нагадав, що прогноз Вишиванюка базується на тому, що різко буде піднятий рівень життя, добробут наших людей.

"Минув рік президентства Януковича. Виявилося, що гасло "Україна для людей" стосується лише декількох сотень осіб. "Покращення життя вже сьогодні" в 2010 році не настало,  не передбачається його і в 2011-му. Зарплати і пенсії заморожено, натомість ціни на продукти харчування й паливо, тарифи на комунальні послуги зростають космічними темпами. Рівень безробіття не знижується. Замість "податкових канікул" на малий бізнес накинуто "податковий зашморг". Люди передпенсійного віку з тривогою очікують збільшення як вікового цензу, так і страхового стажу", - перелічив Гірник.

За таких умов, переконаний він, при демократичних виборах галичани не мають ні ментальних, ні ідеологічних, ні економічних підстав так масово підтримати Януковича.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович може тільки мріяти про 70% на виборах - екс-нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути