четвер, 04 жовтня 2012 14:41

Суд відклав розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ

Суд відклав розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ
Суд пішов ознайомлюватись із документами. Фото: gazeta.ua

Київський господарський апеляційний суд переніс розгляд справи щодо боргів ЄЕСУ на 11 жовтня.

Майже годину представник ЄЕСУ Олександр Ковальчук зачитував апеляцію, у якій він зазначив, що ніяких зобов'язань перед іноземними кредиторами у ЄЕСУ не було. За його словами, реєстр зобов'язань та гарантій України перед іншими країнами веде Мінфін. Але на обліку у Міністерства фінансів зобов'язань зі сторони ЄЕСУ немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд пішов на 5 перерву, заледве розпочавши розгляд апеляцій у справі ЄЕСУ

"Поставка продукції була перевиконана на 45 мільйонів російських рублів", - сказав Ковальчук.

Також він зачитав ще декілька сум щодо перевиконання зобов'язань і зауважив, що суд  першої інстанції підтвердив, що листи Павла Лазаренка не є доказом. Але в своєму рішенні, він чомусь послався на них, як на доказ.

"Листи Лазаренка від 1996 року не можуть розглядатися як гарантія уряду. Міністерство фінансів України підтвердило факт відсутності заборгованості перед Міноборони РФ", - додав він.

Також він нагадав, що щодо копій листів виникає сумнів, що вони були зроблені саме з оригіналів, а оригінали суд не витребував. Також Ковальчук розповів, як конфісковували майно ЄЕСУ, та як до цього часу їх перевіряли різні служби.

"Було конфісковано майно на 500 мільйонів доларів, чого мало бути достатньо для погашення боргу перед Міноборони РФ. Неповне виконання договорів стало наслідком такої поведінки державних органів України", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник ЄЕСУ змусив суддів видалятися до нарадчої кімнати вже вчетверте

За його словами, ця справа не належить до підсудності господарських судів. Після чого зі своїми зауваженнями виступив представник Міноборони Росії Ігор Полівець щодо цієї апеляції.

Ковальчук поставив йому кілька питань, судді видалилися у нарадчу кімнату для обговорення відгуків сторін на апеляцію. Після перерви головуючий суддя оголосив перерву у засіданні для ознайомлення із наданими сторонами документами до 11 жовтня 9.15 ранку.

Зараз ви читаєте новину «Суд відклав розгляд апеляції щодо відшкодування боргів ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути