понеділок, 10 січня 2022 16:58

Суд ухвалив нове рішення щодо Медведчука (оновлено)

Суд ухвалив нове рішення щодо Медведчука (оновлено)
Печерський райуд Києва продовжив нардепу та лідеру ОПЗЖ Віктору Медведчуку цілодобовий домашній арешт ще на 2 місяці. Telegram-канал "Труха_Полтава"

Підозрюваному в держзраді нардепу Вікторові Медведчуку продовжили на два місяці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Таке рішення сьогодні, 10 січня, ухалив Печерський райсуд Києва. Про це повідомив у Facebook соратник Медведчука, нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук, який "впарює" дружбу з РФ, відправляв доньку на навчання в Женеву

"Суддя Печерського суду Києва щойно продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців", - пише Кузьмін.

Він зазначив, що згідно із законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати шість місяців. Зараз домашній арешт продовжили до 10 місяців.

Пізніше на цю заяву відреагували в офісі генерального прокурора. Там зазначили, що підозрюваний у держзраді та сприянні діяльності терористичних організацій перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 10 березня 2022 року. І це не перевищує термін у шість місяців, про що зазначив нардеп.

"У рамках цього кримінального провадження запобіжний захід підозрюваному вперше обрали 12 жовтня 2021-го з терміном дії до 19 листопада 2021 року. 16 листопада 2021-го його продовжили до 14 січня 2022 року. І 10 січня 2022-го рішенням суду продовжили ще на два місяці. Отже, термін перебування підозрюваного під домашнім арештом у цьому кримінальному провадженні станом на 10 березня 2022 року становитиме майже п'ять місяців. Кримінальний процесуальний кодекс дозволяє тримання під домашнім арештом під час досудового розслідування не більш як шість місяців", - ідеться в повідомленні.

У травні генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру в державній зраді Медведчуку й іще одному нардепу від ОПЗЖ Тарасові Козаку.

Печерський районний суд міста Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт. Козак перебуває в розшуку, його майно арештував суд.

У жовтні Медведчуку оголосили нову підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Зараз ви читаєте новину «Суд ухвалив нове рішення щодо Медведчука (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути