Ексклюзиви
четвер, 25 квітня 2013 10:14

Суд по Іващенку знову перенесли, цього разу - на 12 вересня

Суд по Іващенку знову перенесли, цього разу - на 12 вересня
Розгляд справи Іващенка відклали до вересня. Фото: ipress.ua

Колегія суддів Апеляційного суду Києва перенесла розгляд скарги прокурора Голосіївського району столиці на ухвалу Голосіївського райсуду, який відмовив у задоволенні подання кримінально-виконавчої служби про зміну колишньому т. в. о. міністра оборони Валерію Іващенку умовного терміну покарання на реальний на 12 вересня.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Микола Худик.

"Розгляд даної справи відкласти на 12 вересня 9:30 годину", - оголосив рішення судду Худик.

Перед цим представник держобвинувачення Олексій Тертичний повідомив, що згідно з офіційною інформацією, підозрюваний Іващенко перебуває на лікуванні, тому розгляд справи необхідно відкласти орієнтовно на вересень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенко боїться втрапити за ґрати, тому в Україну не повернеться

При цьому захисник Борис Нечипоренко не заперечував проти перенесення справи. Однак додав, що наскільки йому відомо, Іващенко отримав політичний притулок у Данії.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва відмовив Державній кримінально-виконавчій службі у скасуванні умовного терміну відбування покарання колишньому т. в. о. міністра оборони Валерію Іващенку, який виїхав у Данію. Після цього державне обвинувачення оскаржило рішення суду в апеляційній судовій інстанції. Із 13 лютого Іващенку офіційно надали дозвіл на проживання в Данії, де він перебуває донині.

Як відомо, 12 квітня 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі за зловживання службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод". Повідомлялось, що Іващенку можуть змінити умовне позбавлення волі на реальний строк у вигляді 5 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Суд по Іващенку знову перенесли, цього разу - на 12 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути