Ексклюзиви
пʼятниця, 29 березня 2013 06:45

Іващенко боїться втрапити за ґрати, тому в Україну не повернеться

Іващенко боїться втрапити за ґрати, тому в Україну не повернеться
Фото: podrobnosti.ua

Колишній в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко перебуває в Данії через побоювання, що за рішенням Вищого спеціалізованого суду його можуть запроторити до в'язниці. Про це він повідомив в інтерв'ю 5 каналу, передає УНН.

Іващенко повідомив, що після курсу лікування у Москві він вирішив більше не повертатися до України та попросити політичного притулку в Данії.

Нагадаємо, в січні 2010-го року Іващенка була арештовано за звинуваченням у перевищенні службових обов'язків при реалізації майна "Феодосійського судномеханічого заводу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Україна не підпише угоду про асоціацію, відповідальність нестиме ЄС - Азаров

В квітні 2012 року Печерський суд визнав його винним і засудив на 5 років позбавлення волі. В серпні 2012-го року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок, змінивши реальний строк на умовний. В лютому поточного року стало відомо, що Іващенко виїхав за кордон на лікування і отримав політичний притулок.
Як переконаний колишній міністр, Генпрокуратура зробить все для того, аби відмінити нинішнє рішення Апеляційного суду.

Іващенко також повідомив, що його захист готує відповідний позов до Європейського суду з прав людини після того, як справа пройде всі інстанції в Україні. Стосовно свого повернення на Батьківщину, Іващенко повідомив, що поки буде допомагати силам, які хочуть змінити чинну владу, а про своє повернення говорити не буде. Утім не виключив, що хоче, аби його родина надалі жила в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Іващенко боїться втрапити за ґрати, тому в Україну не повернеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути