пʼятниця, 09 серпня 2013 18:41

Суд підтвердив легітимність Київради

Суд підтвердив легітимність Київради
Фото: 2012.chesno.org

Окружний адміністративний суд Києва 9 серпня визнав легітимним нинішнє скликання Київської міської ради в цілому, визнав владні повноваження її депутатів, а також секретаря Київради Галини Гереги.

Таке рішення оголосив суддя Володимир Данилишин на засіданні 9 серпня. Таким чином, суд задовольнив позов депутата Київради Юрія Дмитрука.

"Київрада має повноваження на здійснення владних функцій аж до обрання нового складу цього органу в ході наступних виборів", - підкреслив суддя.

Нагадаємо, 7 серпня засідання Окружного адмінсуду за позовом представника Київської міської організації політичної партії "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" та народного депутата України Олександра Чорноволенка до Гереги було перенесено на 9 серпня через неявку позивача.

У позові Чорноволенко просить суд визнати незаконним і скасувати розпорядження Гереги про проведення засідання сесії Київради 11 липня.

9 серпня представник "Батьківщини" Дмитро Ільченко подав клопотання про відкликання позову партії. Ільченко мотивував це тим, що зараз предмет спору відсутній як такий, оскільки оскарження рішення про проведення сесії Київради відносилося ще до 1 липня - дня, коли стало відомо про намір провести таку сесію. Він зазначив, що засідання Київради все ж таки не відбулося і оскаржити його проведення не має сенсу. Тепер, за словами Ільченка, актуальним може бути інший позов, що стосується проведення наступної сесії Київради, запланованій на 19 серпня.

Суд клопотання задовольнив і перейшов до розгляду позову Дмитрука, який зажадав визнати право нинішньої Київради працювати до чергових місцевих виборів.

Київрада вирішила провести сесію 19 серпня. На ній планується розглянути низку важливих питань, зокрема надбавки для бюджетників.

Зараз ви читаєте новину «Суд підтвердив легітимність Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути