вівторок, 04 червня 2013 19:57

"Регіонал" про київські вибори: Опозиція піариться, а Київрада - легітимна

"Регіонал" про київські вибори: Опозиція піариться, а Київрада - легітимна
Київрада продовжує працювати легітимно, каже Володимир Філіпов. Фото: tsn.ua

Питання про необхідність виборів мера Києва та до Київської міської ради виникло через бажання опозиції підігріти інтерес громадськості до себе.

Про це заявив депутат Київради від фракції Партії регіонів Володимир Філіпов у ефірі "Ера-FM".

"Безперечно, зацікавленість у тому, щоб вести таку дискусію, є у представників опозиції. Причому, швидше, не тих, які перебувають у Київській міській раді, а їхніх "старших колег" (народних депутатів), щоб підігрівати інтерес до своїх політичних сил у першу чергу", - сказав Філіпов.

За його словами, Київрада продовжує працювати легітимно.

"У Конституції чітко записаний принцип безперервності влади. І повноваження депутатів міської ради втрачаються у день проведення сесії новообраного складу ради. Тому нічого не заважає Київраді сьогодні працювати і приймати абсолютно легітимні рішення", - наголосив "регіонал".

Нагадаємо, Конституційний суд України вирішив, що необхідно провести вибори мера Києва і депутатів Київради у жовтні 2015 року.

КСУ розпочав розгляд справи про вибори в Києві 11 квітня. Питання було внесено за поданням 48 народних депутатів України про офіційне тлумачення низки положень Конституції та закону про місцеві вибори, зокрема щодо місцевих виборів у Києві.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень Київського міського голови повністю закінчився в червні 2012 року, а депутатів Київської міськради - закінчиться в червні 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" про київські вибори: Опозиція піариться, а Київрада - легітимна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути