понеділок, 25 листопада 2019 19:37

Суд офіційно підтвердив судимість нардепа Іванісова за зґвалтування

Суд офіційно підтвердив судимість нардепа Іванісова за зґвалтування
У суді підтвердили судимість нардепа Іванісова. Фото: zaxid.net

Пологівський райсуд Запорізької області підтвердив судимість нардепа зі "Слуги народу" Романа Іванісова за групове зґвалтування.

Як зазначається, суд розглядав справу за обвинуваченням Романа Іванісова у злочинах передбачених частиною 3 статті 117 (Кримінального кодексу 1960 року) (зґвалтування групою осіб) та частину 2 статті 118 (задоволення статевої пристрасті неприроднім способом). Офіційне підтвердження від суду отримало видання "Четверта влада".

"Вироком Пологівського районного суду Запорізької області від 21-го березня 1996 року Роман Іванісов визнаний винним у закінченому злочині – груповому задоволенні пристрасті неприродним способом (фактично оральному згвалтуванні) та у замаху на згвалтування (вагінальне)", - сказано у відповіді суду.

Іванісова покарали позбавленням волі на З роки 6 місяців. Відбувати покарання майбутній нардеп мав у виправно-трудовій колонії загального режиму. Однак учасники процесу подали касаційні скарги, і вирок Пологівського райсуду переглянув Запорізький обласний суд. Цей-таки суд 17-го квітня 1996 року ухвалив змінити вирок суду першої інстанції: строк Іванісову зменшили до 2 років 6 місяців позбавлення волі у виправно-трудовій колонії загального режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощалася з дитиною і життям: жертва нардепа розповіла подробиці зґвалтування

29 листопада 1996 року указом президента "Про помилування" Іванісову змінили "невідбуту частину міри покарання" на умовну з іспитовим строком два роки.

ЗМІ поширили інформацію, що народний депутат України з фракції "Слуга народу" Роман Іванісов був засуджений до позбавлення волі за зґвалтування. Сам нардеп заперечив звинувачення. У "Слузі народу" почали перевіряти інформацію, і тимчасово припинили членство Іванісова у фракції.

Зараз ви читаєте новину «Суд офіційно підтвердив судимість нардепа Іванісова за зґвалтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути