вівторок, 20 грудня 2011 14:44

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд порушив право Тимошенко на захист, розглядаючи апеляцію без неї - адвокати

Суд порушив право Тимошенко на захист, розглядаючи апеляцію без неї - адвокати

Захисники екс-прем'єра України Юлії Тимошенко вважають, що суд порушив її право на захист, порахувавши можливим розгляд апеляції без участі самої Тимошенко.

"Тимошенко заявляла, що вона хоче брати участь в цьому процесі, і вимагає, щоб було забезпечено її участь, але з боку суду та пенітенціарної системи це право не забезпечене. Захист вважає, що однозначно в цьому випадку мова йде про порушення права на захист", - сказав адвокат екс-прем'єра Микола Сірий у вівторок журналістам у перерві судового засідання, коментуючи постанову суду про можливість розгляду апеляції Тимошенко без її участі.

У свою чергу, адвокат Олександр Плахотнюк нагадав, що явку Тимошенко на засідання по апеляції було визнано обов'язковою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаргу Тимошенко розглянуть у Євросуді з прав людини позачергово

"На сьогоднішній день, напевно, щось змінилося. Сьогодні було оголошено заяву Юлії Володимирівни про те, що вона хоче приймати участь у розгляді апеляційної скарги. Суд це повністю проігнорував. І судом неявка Юлії Володимирівни розцінюється як відмова втретє з'явитися на засіданні", - сказав Плахотнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт Україна-ЄС ніяк не вплине на долю Тимошенко - експерт

Тим часом, мітинг прихильників Тимошенко під будівлею Апеляційного суду Києва практично завершився. Після того, як активісти заявили про завершення акції у вівторок і закликали присутніх прийти в середу о 9:00, учасники заходу почали розходитися. Наразі їх залишилося на площі лише кілька десятків.

Як очікується, 21 грудня о 10:00 Апеляційний суд розгляне скаргу на повторний арешт Тимошенко у справі ЄЕСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бютівці горлали, аби не дати судді розповісти про здоров'я Тимошенко

Крім того, поки невідомо, чи може бути винесено рішення по суті апеляції на вирок щодо "газової справи" у вівторок. У коментарі журналістам держобвинувач Лілія Фролова допустила таку ймовірність, однак зазначила, що апеляцій досить багато, у тому числі і від захисників екс-прем'єра, тому суд може і не встигнути у вівторок винести рішення.

Зараз ви читаєте новину «Суд порушив право Тимошенко на захист, розглядаючи апеляцію без неї - адвокати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути