вівторок, 20 грудня 2011 12:11

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Скаргу Тимошенко розглянуть у Євросуді з прав людини позачергово

Скаргу Тимошенко розглянуть у Євросуді з прав людини позачергово

Європейський cуд з прав людини (ЄСПЛ) 14 грудня 2011 року прийняв рішення невідкладно розглянути скаргу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на її утримання під вартою.

"Суд прийняв рішення надати пріоритет 1 зверненню ... зважаючи на серйозність і чутливість висунутих звинувачень", - говориться в прес-релізі суду, оприлюдненому в понеділок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросуд з прав людини узявся за справу Тимошенко - джерело

У документі зазначається, що скарга українського екс-прем'єра надійшла до суду 10 серпня нинішнього року. "Вона стверджує, зокрема: що її кримінальне переслідування і затримання були політично мотивовані; що не було юридичного обґрунтування законності її утримання в Київському СІЗО номер 13, і, що умови її утримання незадовільні, не надається необхідна за її численних проблем зі здоров'ям медична допомога. Вона посилається головним чином на статті 3, 5 та 18 Європейської конвенції з прав людини", - відзначають в ЄСПЛ.

При цьому в прес-релізі наголошується, що український уряд було повідомлено про надходження до ЄСПЛ відповідної скарги, при цьому йому було викладено прохання взяти це питання на контроль.

Зараз ви читаєте новину «Скаргу Тимошенко розглянуть у Євросуді з прав людини позачергово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути