пʼятниця, 15 липня 2011 16:16

Суд над Тимошенко відклали до понеділка

Суд над Тимошенко відклали до понеділка

Печерський районний суд Києва оголосив перерву в слуханні "газової справи" до 11.00 18 липня.

Як пояснив головуючий суддя Родіон Кірєєв, перерва оголошена у зв'язку з необхідністю ознайомлення підсудної - екс-прем'єра Юлії Тимошенко - з обвинувальним висновком, а також необхідністю роз'яснення їй суті цивільного позову, поданого Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз Україна".

До цього прокурор Лілія Фролова 3 години зачитувала обвинувальний висновок.

Зокрема, за словами прокурора, Тимошенко в 2009 році погодилася на умови "газового контракту" бажаючи собі створити імідж "ефективного керівника держави". Прокуратура також стверджує, що Тимошенко пригрозивши звільненням змусила тодішнього керівника "Нафтогазу" Олега Дубину підписати документ.

Після оголошення обвинувального висновку в суд було передано цивільний позов від "Нафтогазу", суть якого - зобов'язати Юлію Тимошенко відшкодувати компанії збитки в 1,5 млрд грн, які були завдані в результаті підписання "газових контрактів" з російською стороною.

Печерський районний суд розглядає справу про перевищення службових повноважень Юлією Тимошенко під час укладання газових контрактів з Росією в 2009 році.

За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Тимошенко відклали до понеділка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути