пʼятниця, 21 жовтня 2011 10:53

Спецтема: Луценко за ґратами

Суд допитав одного свідка у справі Луценка і пішов відпочивати до понеділка

Суд допитав одного свідка у справі Луценка і пішов відпочивати до понеділка

Печерський райсуд Києва в ході засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка допитав свідка Володимира Максимова, який з липня 2005 року по вересень 2010 року працював начальником режимно-секретного відділу Департаменту оперативної служби МВС України.

Свідок зазначив, що він входив до складу кадрової комісії ДОС. За його словами, засідання цієї комісії проходили практично кожного тижня, на них розглядалися питання, пов'язані з кадровим складом - прийом на службу, переміщення, заохочення і так далі, передає прес-служба "Народної самооборони".

На питання прокурора, чи був присутній свідок на засіданні комісії 5 листопада 2008 року, на якому розглядалося питання щодо зарахування стажу Леоніду Приступлюку, Максимов сказав: "Враховуючи, що є мій підпис у протоколі, можна говорити, що я там був. Але як це відбувалося точно, я не пам'ятаю у зв'язку з тим, що такі засідання відбувалися щотижня".

Свідок також підкреслив, що підписуючи висновок комісії, він розумів, що він - законний. "У мене не було причин думати інакше і сумніватися в законності рішення кадрової комісії, оскільки був дозвіл Кабінету міністрів і юристи, думаю, вивчали це питання", - сказав Максимов.

Відповідаючи на запитання захисту, свідок зазначив, що не отримував прямих вказівок від Луценка або третіх осіб про необхідність підписати наказ про зарахування стажу Приступлюку. За його словами, також не було тиску ні на нього, ні на інших членів комісії.

Інші свідки на сьогоднішнє засідання не викликалися. "Враховуючи той факт, що всі свідки, які прибули сьогодні, вже допитані, оголошується перерва до понеділка, 24 жовтня, до 9.15 ранку", - оголосив суддя Сергій Вовк і закрив засідання суду на сьогодні.

Зараз ви читаєте новину «Суд допитав одного свідка у справі Луценка і пішов відпочивати до понеділка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути