вівторок, 20 квітня 2021 15:16

Суд арештував ексміністра МВС Захарченка за ввезення гранат із РФ

Суд арештував ексміністра МВС Захарченка за ввезення гранат із РФ
Суд суд заочно арештував колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Фото: mvs.gov.ua

20 квітня Печерський районний суд Києва обрав колишньому міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку та його заступнику Віктору Ратушняку запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Постанову про заочний арешт суд виніс у кримінальному провадженні за фактами перевищення влади й службових повноважень під час постачання гранат із Російської Федерації, що спричинило тяжкі наслідки, та організації витрачання коштів МВС України в особливо великих розмірах на їхнє розмитнення.

Таке рішення дає право стороні обвинувачення розпочати щодо колишніх міністра та його заступника процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду по дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування in absentia (заочно. - Gazeta.ua).

За даними слідства, для озброєння особового складу працівників органів внутрішніх справ експосадовці МВС організували в січні 2014 року незаконне постачання в Україну 13 406 одиниць гранат виробництва Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд залишив чинним рішення про заочний арешт Януковича

"Колишні міністр і його заступник також організували безпідставне митне оформлення ввезених гранат і сплату МВС України понад один мільйон 177 тисяч гривень митних платежів. Зазначені гранати не входили до переліку спеціальних засобів, що перебували на озброєнні МВС України й не пройшли випробування Міністерства охорони здоров'я України щодо можливості їх застосування до людей. 18 й 19 лютого 2014 року ввезені в такий спосіб гранати російського виробництва застосували в центральній частині міста Києва до мітингувальників, унаслідок чого постраждали 86 осіб", – ідеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Зокрема, за даними слідства, тяжкі тілесні ушкодження тоді дістали 17 осіб, середньої тяжкості – 23 особи, легкі – 45 осіб. Одна людина загинула.

Суд дозволив спеціальне досудове розслідування щодо колишнього командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка в справі про вбивства під час Революції гідності в лютому 2014 року.

21 січня 2021 року Офіс генерального прокурора повідомив, що Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про дозвіл на спеціальне досудового розслідування щодо експосадовця МВС.

Зараз ви читаєте новину «Суд арештував ексміністра МВС Захарченка за ввезення гранат із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути