Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2012 11:12

Студенти під Кабміном вимагають повернути "вкрадені стипендії"

Студенти під Кабміном вимагають повернути "вкрадені стипендії"
Головна вимога активістів - повернути розмір стипендій до рівня, який був встановлений попередньою владою. Фото: vsapravda.info

Українські студенти протестують у центрі Києва, вимагаючи від уряду підвищення стипендій.

У середу, 1 серпня, вранці близько 35 студентів почали акцію протесту біля стін Кабінету міністрів України.

Молодь проводить свою акцію під прапорами ВО "Батьківщина", ВО "Свобода", партій "УДАР" Віталія Кличка, Народного Руху України і "Батьківщина молода".

Деякі з них тримають у руках плакати з написами "Стабільність подолана - руїна досягнута", "Кровосісі", "Поверніть студентські стипендії" з фотографіями міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, прем'єр-міністра Миколи Азарова і віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Студенти продовжують скандувати: "Поверніть вкрадене студентам!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міносвіти запевняють, що всі стипендії виплатили у повному обсязі

Головний оратор мітингу закликає до консолідації студентів на парламентських виборах 28 жовтня цього року, тим самим "показавши своє ставлення до такої влади, яка обікрала своїх студентів".

Мітингувальники заявляють, що чиновники напередодні виборів спрямовують кошти на власну піар-кампанію, при цьому забуваючи про студентів.

Головна вимога активістів - повернути розмір стипендій до рівня, який був встановлений попередньою владою, до того, як була проведена зміна індексації студентської стипендії. Ще одна вимога - звільнення з посади міністра освіти Табачника.

Поки що зіткнень немає, акція проходить мирно. Правопорядок забезпечують близько 15 представників правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Студенти під Кабміном вимагають повернути "вкрадені стипендії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути