Ексклюзиви
вівторок, 25 травня 2010 11:39

Стоян розповів про особливості виборів восени

Стоян розповів про особливості виборів восени

Наша політична сила прийняла рішення про проведення виборів восени і є вже проект закону про проведення виборів у жовтні. Про це "регіонал" Олександр Стоян розповів у коментарі Gazeta.ua.

Коментуючи те, чому місцеві вибори не провести, наприклад, у березні, Стоян сказав, що таким чином буде штучно продовжений термін повноважень депутатів міських та селищних рад, який вже закінчився.

"І друге - провели вибори і відразу починаємо готувати вибори до Верховної Ради. А так у жовтні обрали місцеві органи і вони вже працюють. І готуємося до наступних виборів 2012 року (вибори ВР.). Тобто таким чином розведемо вибори в часі", - пояснив Стоян.

Він також розповів, що ПР виступає за те, щоб в подальшому вибори до ВР та органів місцевого самоврядування відбувалися одночасно, у той самий термін.

"Більше того, ми також ставимо питання 5 років - місцеві, 5 років ВР. Оце наша позиція", - сказав "регіонал".

Він також повідомив, що у уряду є гроші на проведення виборів восени цього року.

"Коли не хочуть проводити вибори, завжди випливає тема грошей. Уряд же має певний запас чи резерв. Гроші знайдуться", - запевнив Стоян.

Коментуючи позицію спікера Литвина, який пропонує відттермінувати проведення місцевих виборів до весни наступного року "регіонал" сказав: "Литвин хоче встигнути більше розкрутитися. Ми плануємо, щоб вибори на рівні села проводилися за мажоритарною системою, а вище - за партійними списками. Але за умови - не блоки висувають кандидатів у міські, районні, обласні органи самоврядування, а партії.

Це також для певних політичних партій буде проблемою, бо деякі з них мають лише назву. Це не стосується Литвина. Він має свою партію, але є й інші".

Стоян також наголосив, що питання винесення дати виборів у сесійну залу буде обговорюватися і узгоджуватися з іншими партіями.

"Ми не будемо йти напролом. Наша політична сила проти того, щоб саме на цьому питанні ми зіткнулися із Литвином, який є нашим союзником по коаліції і нормальним спікером.

Ми будемо вести переговори, вносити пропозиції. А якщо нічого не вийде, то якщо більшість висловиться за це (винести на розгляд у сесійну залу), то він (Литвин ) просто зобов'язаний поставити таке питання на розгляд".

Водночас "регіонал" Вадим Колесніченко не чув заяви президента Віктора Януковича про проведення виборів восени.

"Це була думка висловлена окремими декількома членами під час засідання фракції. Жодної офіційної заяви Партії регіонів з цього приводу не було, сказав він Gazeta.ua.

"Є ще вказівка Януковича головам та представникам місцевих громад до 1 серпня надати свої пропозиції до закону про вибори до місцевих рад. Місцеві вибори можна проводити тоді, коли є гроші і, коли є закон, який відповідає вимогам суспільства. Тому що всім зрозуміло, що з тим законом, який був неможливо йти далі на виборчу кампанію", - зауважив "регіонал".

Зараз ви читаєте новину «Стоян розповів про особливості виборів восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути