субота, 22 травня 2010 11:16

"Наша Україна" назвала умови, за яких підтримає ідею ПР

"Наша Україна" назвала умови, за яких підтримає ідею ПР
Народний депутат від НУ-НС Віктор Матчук заявив, що депутатська група "Наша Україна" підтримає ініціативу Партії регіонів щодо проведення виборів до місцевих органів влади 31 жовтня 2010 року тільки за умови зміни виборчого законодавства.

 Місцеві вибори мають бути мажоритарними. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Запевняю, що наша позиція буде одностайною, але для прийняття остаточного рішення потрібно проаналізувати ще багато інформації. Скоріше так, а ніж ні. Але тільки за однієї умови, якщо буде проведено зміни до закону про вибори до органів місцевого самоврядування. Це має бути мажоритарна система. В цілому ми підтримуємо якомога швидше проведення місцевих виборів і протестували проти скасування їх 30 травня", - зазначив політик.

Нашоукраїнець висловив здивування зміною настроїв у членів коаліції, які скасували місцеві вибори у травні цього року, а тепер ініціюють їх проведення на осінь.

"Мене бентежить кілька речей. Коли правляча коаліція скасовувала місцеві вибори 30 травня, то аргументувала це відсутністю коштів у бюджеті та нового закону про вибори до органів місцевого самоврядування. А що ж трапилося тепер? Може кошти знайшлися? Можливо закон прийняли? Ні! З огляду на це ми хотіли знати, а що ж насправді змінилося в державі?" - сказав нардеп.

Віктор Матчук розкритикував ідею голови парламентського комітету з питань правосуддя Сергія Ківалова, який запропонував прийняти зміни до виборчого законодавства про змішану систему виборів у місцеві органи влади за якою 50 відсотків депутатів обиратимуться за партійними списками, а 50 - по виборчих округах.

"Я би хотів побачити в який спосіб це можна реалізувати. Не бачу ні технічної, а ні технологічної можливостей. А як ідею, то можна запропонувати що завгодно", - зазначив Матчук.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" назвала умови, за яких підтримає ідею ПР ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути