понеділок, 18 березня 2024 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг закликав Азербайджан посилити допомогу Києву

Столтенберг закликав Азербайджан посилити допомогу Києву
Генеральний секретар НАТО подякував президенту Азербайджану за підтримку, яку країна надає Україні у боротьбі проти РФ. Фото: eastnews.ua

Північноатланти́чний альянс закликав Азербайджан посилити допомогу Україні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Баку подякував президенту Азербайджану за підтримку, яку країна надає Україні у боротьбі проти російської агресії. Водночас під час спільної пресконференції з Ільхамом Алієвим, він наголосив, що потрібно більше такої допомоги, повідомляє сайт НАТО.

"Україна є партнером НАТО. Росія продовжує вести агресивну війну проти України. Союзники надзвичайно занепокоєні наслідками цієї війни. Вони надають допомогу Києву. Я вітаю також ту вкрай необхідну допомогу, яку Україні надає Азербайджан. Зокрема гуманітарну підтримку. Але потрібно більше допомоги, оскільки ситуація є надзвичайно важкою", - сказав генсек Альянсу.

Мир на Кавказі також має велике значення для Чорноморського регіону та для всієї системи Північноатлантичної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг розкритикував НАТО за недостатню допомогу Києву

Столтенберг також привітав оцінку азербайджанської сторони, за якою Баку та Єреван наразі мають можливість досягти стійкого миру після багаторічного конфлікту. Він заохотив країни скористатися цією можливістю.

На полях цьогорічної Мюнхенської конференції за посередництва США відбулася зустріч президента Азербайджану Ільхама Алієва і прем'єра Вірменії Нікола Пашиняна, після якої сторони заявили про досягнення прогресу щодо укладання мирної угоди. Лідери двох держав надали зовнішньополітичним відомствам доручення продовжити контакти та підготувати такий мирний документ.

Вірменія тим часом призупинила свою участь в Організації договору про колективну безпеку.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг закликав Азербайджан посилити допомогу Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути