пʼятниця, 23 лютого 2024 10:12

Вірменія заморозила участь в ОДКБ - Пашинян

Вірменія заморозила участь в ОДКБ - Пашинян
Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян розкритикував російську владу. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Вірменія призупинила свою участь в Організації договору про колективну безпеку.

Прем'єр країни Нікол Пашинян в інтерв'ю телеканалу France 24 заявив, що Вірменія заморозила участь в ОДКБ, де домінуючу роль відіграє Росія.

"Вірменія заморозила своє членство, оскільки договір про колективну безпеку не виконували щодо Єревану, особливо у 2021-2022 роках. Ми призупинили нашу участь. Подивимося, що буде далі", - сказав Пашинян.

Він зазначив, що особливо стурбований викраденням російськими солдатами у Вірменії російського дезертира Дмитра Сетракова. Його депортували до Росії.

"Ми не можемо терпіти незаконні дії на нашій території", - сказав Пашинян і попередив, що будуть "наслідки", якщо вимоги Єревана залишаться без відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азербайджан і Вірменія знов конфліктують. Є поранені на кордоні

Водночас політик додав, що питання про закриття російської військової бази у Вірменії наразі не стоїть на порядку денному.

Також Пашинян розкритикував російську владу, заявивши, що кілька місяців тому Москва відкрито закликала вірменське населення повалити владу. Він вважає, що пропаганда РФ проти нього не зменшується.

Військова база РФ була розгорнута на півночі Вірменії за договором Москви та Єревану від 1995 року. Термін дії договору продовжили до 2044 року.

Секретаріат ОДКБ заявляє, що туди не надходило ніяких заяв Єревана про припинення участі, повідомили росЗМІ із посиланням на пресслужбу організації.

Президент України Володимир Зеленський вперше зустрівся із прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном торік 5 жовтня. Зеленський мав розмову із вірменським прем'єром на саміті Європейської політичної спільноти в Іспанії.

20 вересня президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що Азербайджан відновив свій суверенітет у Нагірному Карабасі.

Перед цим міноборони Азербайджану заявило про роззброєння вірменських формувань у Карабасі. До конфлікту була причетна Москва. Російські так звані миротворці перебули на території Нагірного Карабаху.

Парламент Вірменії ратифікував Римський статут Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт президента країни-агресорки РФ Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія заморозила участь в ОДКБ - Пашинян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути