вівторок, 16 січня 2024 17:48

Столтенберг сказав, що потрібно для справедливого миру в Україні

Столтенберг сказав, що потрібно для справедливого миру в Україні
Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Україні потрібно більше зброї. Фото: ОП

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не бачить, що російським президентом Володимир Путін готовий до миру.

Під час панельної дискусії на Всесвітньому економічному форумі у Давосі він закликав продовжувати військову підтримку України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що ми можемо зробити, так це просто максимізувати ймовірність того, що на якомусь етапі президент Путін зрозуміє, що продовження цієї війни матиме занадто високу ціну. І тоді на якомусь етапі йому доведеться сісти і домовлятися про якийсь справедливий і міцний мир, у якому Україна переважатиме як суверенна незалежна держава. І парадокс полягає в тому, що якщо ми хочемо, щоб це сталося, мирне і справедливе завершення цієї війни, шлях до нього - більше зброї для України", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброя НАТО: Столтенберг зробив нову заяву про підтримку України

Генсек НАТО сказав, що чим більш надійною є військова підтримка, то більша ймовірність того, що дипломатія буде мати успіх. Те, що відбувається за столом переговорів дуже тісно пов'язане із ситуацією на полі бою.

"Немає жодних ознак того, що Путін планує мир зараз, але він це зробить, коли зрозуміє, що ми не здамося, що у нас є військова міць, щоб підтримувати Україну", - підсумував він.

Заява генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників, є "трохи дивною".

У західних партнерів вистачить спроможностей наростити виробництво озброєнь. Так на слова Столтенберга відреагував секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг сказав, що потрібно для справедливого миру в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути