Ексклюзиви
неділя, 14 листопада 2010 11:55

Стогній розповів свою версію сутички з Луценком

Стогній розповів свою версію сутички з Луценком

Головний радник Міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній заявив, що після інциденту з екс-главою МВС Юрієм Луценком він готовий написати рапорт про звільнення, якщо "відчуватиме власну провину".

Про це Стогній повідомив в коментарі агентству "ІМК".

"Того вечора я виходив з телецентру з людиною, яка була першою в черзі на житло, а потім, з приходом Луценко, став 66-й. І він говорить мені: "Допоможіть мені, у мене життя не складається, я був перший, а мене узяли та й посунули. Можливо, є якийсь захист, щоб мені дали хоч якесь житло, тому що не можу я в пожежній частині жити, на території пожежної частини. Ось ми про це говоримо і виходимо на вулицю, а там стоїть Луценко і з ним 12 осіб - охорона і ще якісь люди. У сутінках не видно, видно тільки Луценка", - зазначив Стогній.

Він додав, що, коли вони вийшли і пішли далі, ветеран міліції говорить: "Що мені зробити? Може мені із заявою звернутися до вас або до Міністра для того, щоб можна було отримати житло?"

"І тут я ззаду чую голос Луценка: "Ну треба там у Міністра...". Повністю цитувати не буду", - сказав головний радник Міністра внутрішніх справ.

Стогній пояснив, що не стерпів, "тому що ветерана міліції узяли посунули, не вибачилися, зробили з нього дурня".

"Я не знаю, як так вийшло, чисто автоматично намагався цю людину (Луценка - ред.) в норму привести, але охорона перешкодила. Я тільки дотягся до нього трішки, бо охорона професійна, я їх знаю, працювали разом з цими хлопцями. І я зупинився відразу, в ту ж секунду, але почалися з боку охорони руки вилазити, виникла сутичка. Що там було, я точно сказати не можу. Вона була секунд десять, потім люди, котрі бачили це, почали кричати, і всі зупинилися", - сказав Стогній.

"Я вибачився, сказав Луценко, що не стримався, але його охорона вже відвела. І він нічого не чув. Я запитав: "Що робитимемо, звертатимемося до міліції? Я готовий нести відповідальність, звертатися будете в міліцію?". Вони відповіли, що порадяться, а через декілька хвилин сказали, що викликати міліцію не будуть. Як же не викликати, якщо є скорчена машина, і людині це потрібно компенсувати, запросити експертів, виписати збитки? Але все таки вони відмовилися викликати міліцію", - зазначив головний радник глави МВС.

"Я розповів, як воно було, а як буде далі, я не знаю. Я готовий нести відповідальність і готовий написати рапорт про звільнення, якщо відчуватиму власну провину. А раз вони все ж таки звертаються до міліції, то я рапорт точно писати не буду, хай прокуратура визначається. А то вони тиснуть будь-якими способами для того, щоб я звільнився", - підкреслив Стогній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Юрій Гримчак і Стогній побилися в п'ятницю після ефіру програми "Шустер Live". Пізніше директор Департаменту зв'язків з громадськістю МВС Дмитро Андреєв заявив, що Стогній ударив в обличчя екс-главу МВС Луценка.

В той же час Гримчак звернувся до міліції і Генеральної прокуратури із заявою про порушення кримінальної справи щодо Стогнія. Крім того, Гримчак направив відкрите звернення до Президента Віктора Януковича, в Кабінет Міністрів і Верховну Раду у зв'язку з колотнечею з головним радником глави МВС.

Зараз ви читаєте новину «Стогній розповів свою версію сутички з Луценком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути