субота, 04 березня 2023 19:28

Стендап-комік похвалився, як за допомогою Мінкульту втік за кордон. В уряді відреагували

Стендап-комік похвалився, як за допомогою Мінкульту втік за кордон. В уряді відреагували
Стендап-комік Андрій Щегель заявив в ефірі, що виїхав за кордон за допомогою Мінкульту, попри те, що мав три повістки. Фото: скріншот

Стендап-комік Андрій Щегель заявив, що отримавши дозвіл від Міністерства культури та інформаційної політики, виїхав за кордон.

Заявив, що виїхав попри те, що мав три повістки. Про це сказав в інтерв'ю журналісту Роману Скрипіну, повідомили "Суспільне".

Щегель заявив, що в Україні йому "некомфортно". І знайшов спосіб "пожити в комфортній психологічній обстановці", отримавши дозвіл на концертну діяльність в іноземній країні від Мінкульту.

Також заявив про співвітчизників: "Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути. Я щиро співчуваю кожному, хто вимушений зараз боронити Україну, бо він її любить, і щиро співчуваю Україні, що вона переживає найжахливішу трагедію у своїй історії і, мабуть, у світі зараз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний нардеп не прийшов у суд і ліг в лікарню за кордоном

Після цього Мінкульт заявив, що Щегель порушив правила перетину державного кордону і повернення в Україну.

"Зазначена особа, яка порушила надане їй право виїзду за кордон, перебувала в складі групи, якій було надано тимчасовий дозвіл", – заявили.

Назвали дії коміка "неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються в країні та готові воювати за збереження нашої держави".

Заявили, що з метою запобігання подібним наступним ситуаціям, МКІП разом з правоохоронними органами ініціюватиме посилення відповідальності за порушення правил виїзду і повернення до України чоловіків призовного віку.

Також міністерство подало на затвердження Кабінету міністрів "більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон чоловіків призовного віку".

"Конкретну ситуацію з порушенням наданого йому права виїзду з обов'язковим поверненням до України та ухиленням від мобілізації особи Андрія Щегеля буде взято під контроль правоохоронців", – заявили.

Торік у вересні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що він проти закриття музею російського письменника Михайла Булгакова.

Торік напередодні Дня Незалежності міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оскандалився жестом, яким пропонував зображати тризуб. Це викликало суспільну критику, дехто навіть вимагав відставки міністра.

Також міністра розкритикували за те, що в ефірі телеканалу "Дом", який фінансується за рахунок українських платників податків, громадяни Російської Федерації обговорювали "укрнаціоналістів" і доцільність перейменування площі Льва Толстого у Києві.

Олександр Ткаченко працював генеральним директором групи "1+1 Media". До роботи в уряді був народним депутатом. Потрапив у Верховну Раду за списком партії "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Стендап-комік похвалився, як за допомогою Мінкульту втік за кордон. В уряді відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути