Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2022 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні

Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 20 жовтня.

У посольстві Російської Федерації у Сполучених Штатах Америки поширили чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у четвер пресслужба ЦПД в Telegram.

"Якщо США та інші країни Заходу справді зацікавлені у розв'язанні продовольчих проблем, то час переходити від риторики до справи. Росія залишається надійним постачальником харчових продукти і готова до конструктивної взаємодії в агросфері", – ідеться в маніпулятивній заяві російських послів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС РФ "розганяє" брехливі заяви про ядерну зброю та війну в Україні

Дезінформацію поширює також призначений загарбниками "керівник" Каховського району колаборант Володимир Леонтьєв.

"За достовірною інформацією, Збройні сили України можуть атакувати Каховську ГЕС морськими мінами. Все через те, що потік води посилився, і українські націоналісти можуть запустити міни Дніпром у бік станції", – заявив херсонський колаборант.

Керівник делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки й контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов заявив, що постачання зброї в Україну країнами ЄС і НАТО роблять їх співучасниками агресії проти Росії, а також "воєнних злочинів і терористичних актів, які вчиняє Київ". Це – маніпуляція, попереджають в РНБО.

Поманіпулював заявою й луганський сепаратист Родіон Мірошник, який називає себе "послом ЛНР у Росії". Колаборант повідомив, що Київ нібито морально готовий до відмови від без'ядерного статусу, закріпленого Будапештським меморандумом, але йому потрібен дозвіл США.

Зараз ви читаєте новину «Ставленики Кремля "розганяють" провокаційні заяви про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути