середа, 05 грудня 2018 08:12

Старт президентської гонки: хто і як може поборотися за "невизначених"

Автор: УНІАН
  Петро Порошенко разом з дружиною Мариною голосує на виборах 2014 року
Петро Порошенко разом з дружиною Мариною голосує на виборах 2014 року

До офіційного початку президентської гонки залишилось 25 днів. Хто серед потенційних кандидатів має найкращі позиції Gazeta.ua розказав політолог Володимир Фесенко.

Юлії Тимошенко, якщо не станеться форс-мажору, вихід до другого туру майже гарантований. У неї добре спрацювала реклама. Має великий відрив і чудові шанси виграти у першому турі.

Петро Порошенко почав пізніше за Тимошенко. У нього є два завдання - спочатку треба пройти у другий тур. Там - почнеться інші стратегія. Порошенко завжди має найкращу ситуацію з точки зору рейтингів восени, ніж навесні.

Вадим Рабінович має 4% довіри виборців. Але вже сказав, що участі не братиме. Віддав своє місце лідеру "Опозиційної платформи За життя" Юрію Бойку. Це додасть тому голосів. Проте якщо балотуватиметься Євген Мураєв, який відбирає голоси у Рабіновича, якщо балотуватиметься хтось від "Опозиційного блоку", то вони заберуть цих виборців у Бойка.

Лідер "радикалів" Олег Ляшко за рахунок реклами може додатись до п'ятірки чи наблизитись до неї. Побачимо на початку січня. Якщо цього не станеться, є проблеми з іміджем".

Шанси залишаються навіть у тих, хто не увійшов у першу десятку рейтингів, говорить політолог.

"Є група кандидатів, які мають менші рейтинги. У дипломата Романа Безсмертоного біля 1%. Але рекламної компанії він не починав. Потрібна масштабна реклама на телебаченні і білбордах. Участі в ток-шоу замало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко зрівнявся з Зеленським - опитування

Помітна реклама у шоу-мена Володимира Зеленського. Він про свою участь фактично заявив у соціальних мережах і відео. Співак Святослав Вакарчук помітної підтримки немає, бо не сказав остаточного "так" виборцям.

Все більше українців визначаються із кандидатом. Навесні КМІС давав 30% тих, хто не визначився. Сьогоднішні 17% - це значно менше. Вони визначаться під час виборчої компанії. 5-10% з цих людей обиратимуть кандидата перед голосуванням чи навіть на дільниці. Той, хто буде найпотужнішим, перехопить ці голоси. На попередніх парламентських виборах найбільше додавали на фініші Тимошенко і Порошенко".

За результатами опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 29 вересня до 14 жовтня, у першій п'ятірці кандидатів в президенти найбільше має Юлія Тимошенко - 14%. Володимир Зеленський на другому місці - 8%. Петро Порошнеко має 8%, Анатолій Гриценко - 7%, Юрій Бойко - 6%. 17% виборців не визначилися, за кого голосувати на виборах президента.

Зараз ви читаєте новину «Старт президентської гонки: хто і як може поборотися за "невизначених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути