четвер, 23 травня 2013 18:45

"Старорежимні уявлення про економіку" можуть призвести до підняття пенсійного віку — Корчинський

"Старорежимні уявлення про економіку" можуть призвести до підняття пенсійного віку — Корчинський
Дмитро Корчинський. Фото: ia-prometei.org.ua

Те, що не потрібно підвищувати пенсійний вік зрозуміло, але те, що виникає така думка — свідчить про старорежимні уявлення влади про економіку.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав громадський активіст, лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський.

"Я вважаю, що не потрібно підвищувати пенсійний вік у зв'язку із тим, що середня тривалість життя українців не дуже велика, і у зв'язку із тим, що із також ініціативою скоротиться чисельність вакантних робочих місць", - висловив думку політик.

Окрім того, він наголосив, що "всі ці проблеми в світі були вирішені в 19 столітті".

"Багато хто тоді казали, що скорочення робочого дня призведе до зменшення економіки, а виявилося, що порівняно скорочений робочий день, 8-ми годинний, який прийнятий в усьому світі зараз, призвів до бурхливого розвитку економіки в кінці 19-20 століття. Теж саме із пенсійним віком", - наголосив він.

Також, на його думку, "якщо людство весь час бореться за скорочення робочого дня, то прогресивною є ідея скорочення числа тих років, які ми працюємо".

Окрім того, він наголосив, що сподівається, що така ініціатива не буде впроваджена в життя, бо все ж таки "ми зможемо цьому протидіяти". Якщо ж таки вона буде впроваджена, політик переконаний, що суспільство збуриться, бо "останнім часом суспільство демонструє таку тенденцію, хоча і в локальних проявах, а інші по-трохи призвичаюються бунтувати".

Водночас, говорячи про те, для чого це може робитися, він наголосив: "Це старорежимні уявлення про економіку призводять до цього. Економіка залежить не від тривалості робочого дня, та пенсійного віку".

"Ясно, що не хочеться виплачувати пенсії, і таким чином думають зменшити навантаження на бюджет, але треба просто стимулювати економіку", - додав він.

Нагадаємо, національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України оприлюднив аналітичну доповідь "Пенсійний вік: іноземний досвід і вітчизняні реалії". У документі говориться, що в майбутньому українців чекає чергове підвищення пенсійного віку.

"Враховуючи, що процедура підвищення пенсійного року для жінок внаслідок реформи 2011 закінчиться в 2016 році, однією з можливих модельних апроксимацій може бути наступна: у 2025 році пенсійний вік збільшується до 64 років, а в 2035 - до 68 років для обох статей", - йдеться в документі.

Зараз ви читаєте новину «"Старорежимні уявлення про економіку" можуть призвести до підняття пенсійного віку — Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути