четвер, 23 травня 2013 16:02

Якщо Янукович підвищить пенсійний вік, то поставить хрест на своїй участі у виборах-2015 - експерт

Якщо Янукович підвищить пенсійний вік, то поставить хрест на своїй участі у виборах-2015 - експерт
Фото: vsiknygy.net.ua

Влада немає чим платити пенсії людям, тому пробують продовжити пенсійний вік. Якщо така ініціатива буде впроваджена в життя, то президенту України Віктору Януковичу можна забути про другий президентський термін.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко.

"Це мало обґрунтоване бажання, оскільки за заявою міністра Прасолова — 45% економіки знаходиться в тіні. А бажання заставити людей працювати до 68 років, аби вивести економіку із тіні доволі цікаве бажання", - наголосив він.

Окрім того, він підкреслив, що "максимальний вік життя чоловіків — 58 років". "То для чого ж для них робити пенсійний вік 68? Це абсолютно нерозумно. Це несамовиті фантазії", - зауважив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень.

Також, за його словами, до подібної практики вдалися в Німеччині, але говорити про однаковий рівень життя та соціального захисту — не доводиться. "Є подібне в Німеччині, але ж там рівень життя набагато вищий, і соціальний захист кращий, а у нас це просто спроба зменшити великий дефіцит пенсійного фонду, та знову пограбувати народ", - підкреслив Бондаренко.

Водночас, експерт переконаний, що "їм (владі — ред.) немає чим платити пенсії людям, тому пробують продовжити пенсійний вік. Але це нерозумно, тобто відібрати право людей на відпочинок".

Говорячи про те, що відбудеться впровадження такої ініціативи в життя, він наголосив: "Я думаю, що ні за яких обставин".

"Попереду вибори 2015 року, а Янукович йшов під лозунгами "Почую кожного", "Покращення вже сьогодні", а піти на такий крок, як підвищення пенсійного віку — це означатиме, що він перекреслить свою передвиборчу кампанію", - резюмував він.

Нагадаємо, національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України оприлюднив аналітичну доповідь "Пенсійний вік: іноземний досвід і вітчизняні реалії". У документі говориться, що в майбутньому українців чекає чергове підвищення пенсійного віку.

"Враховуючи, що процедура підвищення пенсійного року для жінок внаслідок реформи 2011 закінчиться в 2016 році, однією з можливих модельних апроксимацій може бути наступна: у 2025 році пенсійний вік збільшується до 64 років, а в 2035 - до 68 років для обох статей", - йдеться в документі.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Янукович підвищить пенсійний вік, то поставить хрест на своїй участі у виборах-2015 - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути