Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 12:03

Стало відомо, за що Янукович купує туфлі зі страусової шкіри

Стало відомо, за що Янукович купує туфлі зі страусової шкіри

Елітні будинки відпочинку, банк, будівельні компанії і фітнес-центр - на це та багато іншого заробляє президент і його найближчі родичі. Найбільш консервативна оцінка вартості активів сім'ї президента наводить до цифри в 100 млн доларів, що ставить Януковича на 64-е місце в списку 100 найбагатших українців.

Приватне життя і фінансові справи президента Віктора Януковича, а також його сім'ї ретельно приховані від сторонніх співгромадян за високими парканами його резиденції в "Межигір'ї" і будинків членів його сім'ї в Донецьку.

Втім, іноді глава держави показує, що гроші в нього є, і чималі. Докази цьому президент час від часу підкидає сам. З останніх - шикарне святкування його 60-річчя: тільки гонорари артистам, які брали участь у заході, повинні були обійтися замовнику в 1 млн євро.

Президент з'являвся на публіці в туфлях зі страусової шкіри - такі коштують щонайменше 1,5 тисяч доларів. Журналісти також виявили у глави держави дорогий годинник: IWC вартістю близько 20 тисяч доларів і Zenith з білого золота ціною 10 тисяч доларів. Крім того, Янукович, який ніколи офіційно не займався бізнесом і другий десяток років працює на різних держпосадах, накопичив непогану суму на банківських рахунках - 1,08 млн грн (приблизно 135 тисяч доларів).

Усі фірми і компанії записані на старшого сина Олександра Януковича та дружину.

Основу сімейної бізнес-імперії становить корпорація Менеджмент ассетс компані (МАКО), куди входить кілька будівельних компаній. Інтереси групи зосереджені в Донецьку і Криму. В прес-службі МАКО підтвердили, що Олександр Янукович особисто очолює корпорацію. Але сам він коментувати що-небудь відмовився.

Як повідомили в прес-службі МАКО, ця корпорація займається тим, що інвестує гроші в різні проекти будівництва нерухомості. Свіжий приклад тому - 17-поверховий бізнес-центр Столичний в Донецьку, зданий в експлуатацію у нинішньому році. Він виник у самому серці столиці Донбасу. Представник МАКО повідомив, що всі приміщення в бізнес-центрі були куплені ще на стадії закладки фундаменту.

Ще одна споруда в Донецьку, до якого доклав руку Янукович, - це 22-поверховий бізнес-центр Північний. Старший син президента підтверджував, що МАКО свого часу була причетна до будівництва Північного. Щоправда, як уточнили в прес-службі корпорації, будівлю ще на стадії котловану викупив інший забудовник. Зараз офіційним замовником будівництва значиться торговельно-житловий комплекс Київський, який, за офіційними документами, відношення до родини Януковича не має.

Втім, пересічні донеччани впевнені, що зв'язок між компаніями є. Інакше як пояснити той факт, що навіть у розпал фінансової кризи в Донецьку залишалося лише два об'єкти, будівництво на яких не вщухало, - бізнес-центри Столичний і Північний? Всі інші будови в місті тоді були заморожені.

Однак старшого сина Януковича цікавить не тільки будівництво, а й фінансовий сектор. Компанія Донснабтара, 94% статутного фонду якої належить президентському сину, в квітні минулого року заснувала Всеукраїнський банк розвитку (ВБР). За останні кілька місяців ця фінустанова показала непогану динаміку розвитку. У рейтингу банків за розмірами загальних активів ВБР піднявся на вісім позицій і зараз займає 138-е місце з 176 можливих, наростивши свої активи з 270 млн до 349 млн грн.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, за що Янукович купує туфлі зі страусової шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути