Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2017 18:35

Стало відомо, що Вороненков розповідав про лист Януковича

Стало відомо, що Вороненков розповідав про лист Януковича
Протоколи допиту Дениса Вороненкова суперечать офіційній позиції ГПУ. Фото: Роман Яровіцин/Комерсант

Рішення про введення військ РФ в Україну було прийнято раніше, ніж стало відомо про лист Януковича Путіну. Таку інформацію повідомляв екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який загинув у Києві від пострілу кілера.

Про це стало відомо з протоколу допиту екс-депутата Держдуми, фрагменти якого з'явилися в ЗМІ, пише у своєму блозі журналістка Альона Лунькова.

Зокрема, зазначено, що "рішення про скликання Ради Федерації було прийнято раніше, ніж прийшло звернення Януковича: розсилали запрошення й обдзвонювали членів Ради Федерації ще 28 лютого. При цьому голосування з цього питання було проведено з порушенням регламенту Ради Федерації, так як повістка має бути затверджена заздалегідь і матеріали для ознайомлення повинні бути роздані завчасу".

Відповідно, показання Вороненкова суперечать офіційній позиції Генеральної прокуратури України, а також військової прокуратури, яка полягає в тому, що лист Віктора Януковича до Володимира Путінв став приводом для введення військ РФ у Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко показав передсмертне смс-повідомлення Вороненкова

Також Вороненков зазначає, що його не було на робочому місці в момент голосування, але при цьому його картка, "якимось чином брала участь у голосуванні".

Таким чином, цінний свідок, як його називали раніше в ГПУ, фактично не був на робочому місці під час голосування і багато фактів наводить з посиланням на ЗМІ та колег.

Екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва на вулиці Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, той помер в лікарні. Кіллер - громадянин України Павло Паршов. Народився в Севастополі, був завербований російськими спецслужбами.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, що Вороненков розповідав про лист Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути