Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 11:18

Стало відомо ім'я людини, яка завадила Януковичу перемогти 2004 року

Стало відомо ім'я людини, яка завадила Януковичу перемогти 2004 року

Стали відомі подробиці і учасники секретного сценарію Леоніда Кучми під час виборів президента України 2004 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Ще задовго до президентських виборів Сергія Ківалова почали просувати по службі, дали можливість показати себе у Вищій раді юстиції.

Переконавшись у повній лояльності Ківалова, екс-президент Леонід Кучма схвалив його призначення в Центрвиборчком, щоб вибори були проведені за одним із двох сценаріїв - або громадськість просить Кучму залишитися на третій термін, або через суди відбирається перемога у Віктора Януковича.

Як пише видання, фірма доньки Ківалова раптом отримує невідомо звідки $21 млн, і Ківалов оголошує Януковича переможцем другого туру виборів, виконавши домовленості Кучми-Ющенка спеціально не завірити постанову ЦВК про визнання Януковича переможцем, і не передати його в офіційну пресу. Також спеціально не розглянули всі скарги, а штаб "Регіонів" наполягав саме на дотриманні законної процедури, тим самим створивши прецидент для скасування результатів виборів. Хоча Ківалов повинен був дочекатися всіх рішень судів за позовами опозиції.

Багато хто визнав, що Ківалов отримав хабар від "спонсорів" Януковича. Автор статті вважає, що в поспішності і в порушеннях встановленої законом процедури, допущених Ківаловим, були зацікавлені і автори сценарію переголосування другого туру в інтересах Віктора Ющенка. Адже саме дії Ківалова створили формальні підстави для скасування результатів виборів Верховним Судом. Якби Центрвиборчком розглянув усі скарги, то суд не міг би скасувати вибори з формальних причин. Про це сам Ківалов зізнався в інтерв'ю 2 червня 2005 року "Газеті по-київськи" і багатьом інтернет-виданням.

У статті йдеться, що вже 8 липня 2005 року відвідавши кабінет Ющенка, "регіонал" отримує відому фотографію "Сергію на довгу пам'ять", а також схвалення контролювати роботу Вищої ради юстиції, ЦВК, судів. Таким чином Ківалов отримав додатковий розрахунок за виконану роботу на посаді голови ЦВК.

У цей же день, 8 липня, Ківалов дає команду науковій раді свого одеського навчального закладу терміново висилати на адресу Банкової прохання дозволити назвати університет на честь Ющенка.

У Національному бюро розслідувань переконані, що зараз, намагаючись сконцентрувати у своїх руках важелі судової системи, Сергій Ківалов знову хоче, щоб результати виборів 2015 року залежали від нього.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо ім'я людини, яка завадила Януковичу перемогти 2004 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути