четвер, 26 травня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Штайнмаєр звернувся до Путіна із заявою щодо України

Штайнмаєр звернувся до Путіна із заявою щодо України
Президент ФРН зауважив на тому, що "агресивна війна РФ зачіпає не лише людей в Україні". Фото: eastnews.ua

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав російського диктатора Володимира Путіна припинити бойові дії на українській території.

Він також попросив Путіна почати переговори з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє DW.

"Пане Путін, припиніть страждання та руйнування в Україні! Виведіть свої війська! І не відмовляйтеся від прямих та серйозних переговорів із президентом Зеленським", - звернувся Штайнмаєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав єдиний позитивний момент у переговорах з РФ

Президент ФРН зауважив на тому, що "агресивна війна РФ зачіпає не лише людей в Україні". Ціни на зерно у світі зросли, оскільки окупанти блокують експорт мільйонів тонн зерна в українських портах.

"Багатьом регіонам світу найближчими місяцями загрожують голод і смерть, особливо у Східній та Південній Африці. Наслідки війни Путіна вдарять по державах, які ще не оговталися від пандемії коронавірусу, і по регіонах, де ґрунт через кліматичну кризу висихає і стає неродючим", - попередив він.

Порядок денний двосторонніх переговорів з президентом Російської Федерації Путіним і сам факт цих переговорів залежатиме від часу їхнього проведення і поведінки Росії. Водночас мета таких переговорів постійно змінюється.

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України. Після переговорів у Стамбулі, на яких українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки Україні, переговорний процес дуже ускладнився.

Зараз ви читаєте новину «Штайнмаєр звернувся до Путіна із заявою щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути