субота, 21 травня 2022 12:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент назвав мету зустрічі з Путіним і можливі теми переговорів

Президент назвав мету зустрічі з Путіним і можливі теми переговорів
Україна з країнами-партнерами працює над договором про гарантії безпеки, який не передбачає участі РФ. Фото: president.gov.ua

Порядок денний двосторонніх переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним і сам факт цих переговорів залежатиме від часу їхнього проведення і поведінки Росії.

Водночас мета таких переговорів змінюється, заявив президент Володимир Зеленський під час інтерв'ю з Оленою Зеленською з нагоди третьої річниці з дня інавгурації, передає Gazeta.ua.

"Я думаю, в залежності від моменту, коли ми будемо зустрічатись, мета змінюється. Якби ми сьогодні зустрічалися, питання Маріуполя було б в порядку денному. Якщо ми зустрічатимемося за два-три місяці, може, цього питання вже не буде або буде частково", - сказав він.

Вирішення питань щодо обміну, деокупації і миру, а також щодо зупинення війни - ось і весь порядок денний, додав президент. Водночас Зеленський наголосив, що Україна хоче повернення територій і закінчення війни.

"Але як це буде, коли це буде, залежить від часу, коли буде розмова з Путіним. Думаю, ця розмова України і Росії точно буде. Ми не знаємо, в якому форматі: із посередниками, без посередників, на рівні президентів, двостороння або в широкому колі", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк розповів про фінальну фазу війну в Україні

Україна з країнами-партнерами також працює над договором про гарантії безпеки, який не передбачає участі РФ.

"Сьогодні все дійшло до того, що цей договір передбачає коло держав-партнерів навколо України без Росії. Гарантери безпеки без РФ", - додав президент.

Окремо, за його словами, повинна бути двостороння розмова з Путіним, однак її проведення залежатиме також від того, як Росія буде поводити себе на окупованих територіях і з захисниками Азовсталі.

"Що буде після того, коли ми це підпишемо і яким буде цей договір - ми подивимось, буде потім зустріч чи не буде, буде результат страшного Маріуполя, або ми зайдемо в Маріуполь, Волноваху, тощо і побачимо п'ять "Буч", не дай Боже. Може, й не буде після цього зустрічі. Як вони поводять себе з маріупольцями. Сьогодні ми бачимо, вони знайшли форму, щоб захисники Азовсталі були живі і вони їх вивезли. Далі буде обмін. Від результатів цих процесів також дуже багато залежить", - підсумував Зеленський.

Зеленський заявив, що він впевнений у перемозі України у війні проти РФ, але ця перемога буде складною та кривавою.

Зараз ви читаєте новину «Президент назвав мету зустрічі з Путіним і можливі теми переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути