субота, 21 травня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Подоляк розповів про фінальну фазу війну в Україні

Подоляк розповів про фінальну фазу війну в Україні
Російські окупанти діють дуже примітивно та передбачувано. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Війна в Україні входить у завершальну фазу.

Перед Києвом стоїть завдання звільнити тимчасово окуповані та захоплені території, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі одного з українських каналів.

"Ми зараз входимо у фінальну фазу, питання лише в тому, скільки часу вона займатиме. Вона може затягнутися трошки, бо росіяни, при всіх гучних заявах, сконцентрували залишки своїх ресурсів і хочуть перейти в так звану позиційну війну. Хочуть окопатися на певних частинах території, як вони робили 2015 року", - сказав він.

Російські окупанти діють дуже примітивно та передбачувано.

"Вони спочатку зайшли з апломбом, що за три дні всіх поставлять на коліна. А зараз роблять те саме, що сім років тому. Окопалися на певних територіях, починають туди завозити своїх клоунів із Криму, з ОРДЛО, з Росії мігрантів, які створюють картинку на кшталт – у нас тут хочуть приєднатися Запорізька область, Херсонська тощо", - додав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до затяжних боїв на півдні України - ISW

Кремль хоче перейти до затяжної фази війни, але Києву це вкрай невигідно.

"Україні потрібно деблокувати всі наші області, зокрема Донецьку та Луганську. Потрібно вигнати всіх цих дивних хлопців подалі. Ця фаза війни, яка називатиметься фазою контрнаступу, буде досить жорсткою для нас, і, на жаль, ми втрачатимемо своїх людей. Але нам доведеться цю криваву фазу звільнення своїх територій у будь-якому разі прожити", - розповів він.

На Південнобузькому і Таврійському напрямках окупанти основні зусилля зосередили на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій і логістичному забезпечені військ. На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів. Відзначається додаткове розгортання ворогом підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Подоляк розповів про фінальну фазу війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути