субота, 21 травня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні ворог розгорнув додаткові артилерійські підрозділи

На півдні ворог розгорнув додаткові артилерійські підрозділи
На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому і Таврійському напрямках окупанти основні зусилля зосередили на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій і логістичному забезпечені військ.

На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів підрозділів українських військ, повідомив 21 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Відзначається додаткове розгортання ворогом підрозділів ствольної та реактивної артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни вдарили по окупантах на півдні: знищили "Град", танки та особовий склад

"Російські загарбники продовжують застосовувати тактику терору проти українського цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Зокрема, перешкоджають евакуації людей з Херсонської області на підконтрольну Україні територію та відкриттю гуманітарних коридорів для ввезення продуктів харчування, медикаментів і евакуації людей похилого віку, хворих та дітей", - ідеться у повідомленні.

На Запорізькому напрямку противник також обстрілював позиції ЗСУ.

Кораблі Чорноморського флоту ворога в акваторіях Чорного та Азовського морів виконують завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

На Херсонщині російський ворог здійснює провокативний обстріл тимчасово захоплених населених пунктів. Він імітує вогонь начебто з боку Збройних сил України. Окупанти застосовують обладнання протиповітряної оборони, збивають свої ж ракети і видають це за обстріл цивільного населення силами ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «На півдні ворог розгорнув додаткові артилерійські підрозділи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути