середа, 25 травня 2022 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав єдиний позитивний момент у переговорах з РФ

Зеленський назвав єдиний позитивний момент у переговорах з РФ
Щодо подальших переговорів із Росією, президент України не бачить якихось предметних речей чи бодай зацікавленості з боку РФ. Фото: president.gov.ua

Єдиним позитивним моментом переговорів з Росією є те, що вдалося вивезти людей із захопленого окупантами Маріуполя, а також врятувати цивільних та військових з Азовсталі.

Про це заявив 25 травня президент Володимир Зеленський під час "Українського сніданку" в Давосі, у якому він брав участь по відеозв'язку, передає Gazeta.ua.

"Єдиний позитивний момент - якщо можна сказати, що це позитив - це те, що сторони почали говорити щодо розблокування Азовсталі і вивезення людей з Маріуполя. Цивільних людей перш за все вивозили, а потім вже і з заводу - поранених, важких. Вважаю, що був хоч якийсь позитив, що людей дали можливість ці переговори вивезти", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент назвав умови для завершення війни в Україні

Зеленський також нагадав, що до процесу переговорів залучили ООН та Міжнародний червоний хрест.

"Усі допомагали, як могли, і тому був той чи інший результат", додав Зеленський.

Щодо подальших переговорів з Росією, президент України не бачить якихось предметних речей чи бодай зацікавленості з боку РФ.

"Спочатку було відчуття, що можна почати говорити, що є якийсь результат. Але поки що я ніяких кроків (не те що потужних, а будь-яких) і результатів не бачу. Я вважаю це затягуванням процесу. Але ми проти будь-яких штучних договорів. Угод без реальних підтверджень з нормальним колом країн-партнерів, які готові бути гарантами безпеки України. Без серйозних потужних партнерів немає про що говорити", - резюмував Зеленський.

Порядок денний двосторонніх переговорів з президентом Російської Федерації Путіним і сам факт цих переговорів залежатиме від часу їхнього проведення і поведінки Росії. Водночас мета таких переговорів постійно змінюється.

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України. Після переговорів у Стамбулі, на яких українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки Україні, переговорний процес дуже ускладнився.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав єдиний позитивний момент у переговорах з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути