пʼятниця, 24 вересня 2021 23:22

США заявили про зміцнення стосунків з Україною

США заявили про зміцнення стосунків з Україною
Україна і США співпрацюватимуть щодо протидія російській агресії і боротьбі з корупцією. Фото: "Укрінформ"

Зв'язки між Україною і США міцніші, ніж будь-коли раніше.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час звернення до учасників першої молодіжної зустрічі Київського безпекового форуму "Захід – Схід, Північ – Південь", повідомляє "Гордон"

"Рада повідомити, що зв'язки між Україною і США міцніші, ніж будь-коли раніше. І президент Байден, і президент Зеленський є вірними прозахідному курсу України та її повній євроатлантичній інтеграції.

Попереду багато роботи, але ми працюватимемо разом, використовуючи такі інструменти, як комісія зі стратегічного партнерства і нова рамкова угода про стратегічне партнерство між міністерствами оборони України та США, щоб зміцнити наші відносини ще більше", – сказала дипломатка.

Засідання комісії відбудеться восени у Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ще не розуміє, що він програв війну проти України - експосол США

"Ми затвердимо новий статут і намітимо курс на майбутнє співробітництво.

Рамкова угода про стратегічне оборонне партнерство між нашими країнами забезпечить структуру, на основі якої ми розвиватимемо наше співробітництво у сфері оборони.

Ми працюватимемо над такими питаннями, як протидія російській агресії, боротьба з корупцією, сприяння безпеці Чорного моря, реформа оборонної промисловості й кібербезпека.

Ці питання важливі для обох наших країн, і ми раді вважати Україну ключовим партнером у захисті наших спільних інтересів", - заявила Крістіна Квін.

На початку вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським колегою Джозефом Байденом. Країни підписали низку документів.

Зараз ви читаєте новину «США заявили про зміцнення стосунків з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути