пʼятниця, 15 листопада 2013 19:26

США заради України тисне на МВФ - ЗМІ

США заради України тисне на МВФ - ЗМІ
Фото: zn.ua

Сполучені Штати тиснуть на Міжнародний валютний фонд у питанні поновлення співпраці із Україною, що може стати альтернативою пропозиціям кремля. Про це заявили високопоставлені джерела Gazeta Wyborcza у ЄС, передає "Тиждень.ua".

Українському бюджету загрожує колапс, пише видання. А єдиною серйозною противагою фінансовим пропозиціям Кремля, є перспектива нового кредиту від МВФ.

"Українському бюджету загрожує колапс. Єдиною серйозною противагою фінансовим пропозиціям Кремля, про які зараз там (в Україні – ред.) пліткують, є перспектива запустити кредити МВФ на загальну суму 15 мільярдів доларів", - пише Wyborcza.

"З деяких західних МЗС доходять голоси, що Київ цілком зарозуміло і легковажно ставиться до Євросоюзу. Але я думаю, що в понеділок усі міністри закордонних справ погодяться відкласти прийняття остаточного рішення", - заявив співрозмовник видання.

Джерела видання у Брюсселі повідомили, що зусилля місії Кокса-Кваснєвського також супроводжуються тиском з боку Сполучених Штатів на МВФ, щоб він продемонстрував більшу гнучкість щодо Києва.

Проблема в тому, на думку видання, що Янукович не йде на умови МВФ, зокрема, щодо підвищення ціни на газ в Україні, що може остаточно підірвати його популярність.

"Підписання угоди з ЄС було б виходом України на шлях реформ, які б дещо додали впевненості Києву. І, можливо, зробили б МВФ більш прихильним до України", - пояснив співрозмовник.

Тим не менш, у ЄС також зростає невпевність у чесності Януковича.

"Збільшуються також підозри, що насправді він цинічно використовує місію Кокса-Кваснєвського для традиційного балансування між Росією і Європою, аби з обох сторін, отримати якусь користь", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «США заради України тисне на МВФ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути