середа, 03 квітня 2013 00:35

США відправили у бік Північної Кореї два есмінці

США відправили у бік Північної Кореї два есмінці

США направили до Корейського півострова два есмінці "Джон Маккейн" і "Декатур", оснащені зенітно-ракетним комплексом "Іджіс".

Про це повідомили журналістам представники Пентагону.

"Вони (есмінці) прибули у вказані райони в західній частині Тихого океану, де будуть готові відреагувати на будь-які загрози нашим союзникам чи нашій території", - підтвердив в свою чергу прес-секретар міністерства оборони Джордж Літтл.

Говорячи про ракетні погрози, він, природно, мав на увазі Північну Корею. Літтл відмовився повідомити більш точну дислокацію американських кораблів, проте спростував повідомлення про те, що есмінці розгорнуті безпосередньо біля берегів КНДР, пише ІТАР-ТАСС.

"Я хочу ясно заявити, що це не так, - зазначив представник Пентагону. - Але ці кораблі знаходяться в західній частині Тихого океану".

Він також спростував інформацію про те, що США перекинули до берегів Японії плавучий радар Х-діапазону, покликаний відслідковувати пуски ракет. За словами Літтла, радар, про який йдеться, в цей час проходить випробування в морі на предмет роботи його систем, однак ніякі "рішення про подальше розгортання поки не приймалися".

Зараз ви читаєте новину «США відправили у бік Північної Кореї два есмінці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути