пʼятниця, 21 квітня 2023 19:02

Спецтема: Війна Росії проти України

США віддають перевагу передачі Україні ППО – Міллі

США віддають перевагу передачі Україні ППО – Міллі
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі сказав, що питання передачі Україні винищувачів є політичним. Фото: eastnews.ua

Надання Україні винищувачів F-16 є політичним питанням.

Пріоритетом є потужні системи протиповітряної оборони для України, сказав голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Ми говоримо про контроль над повітряним простором. Яким чином здійснювати цей контроль? Для того аби запобігти атакам Росії зараз ми робимо ставку на потужні системи ППО. Звичайно найбіліше потерпають окуповані території або нещодавно звільнені. Ми розуміємо що дуже багато ракет продовжують випускати саме там", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові показали систему Patriot на бойовому чергуванні в Україні

Росія зараз дуже обережно поводиться з ракетами. Там розуміють, що українські системи ППО ефективно працюють і росіянам не вдається вражати цілі.

"Це найважливіше мілітарне завдання нині. Потужні системи ППО для того, щоб українці контролювали повітряний простір. Коли ми говоримо про винищувачі, то для цього необхідне потужне навчання для пілотів і зараз якщо ми порівнюємо скільки часу є у нас – ми його використовуємо оптимально і фокусуємось на ППО", – підкреслив Міллі.

США, Німеччина та Нідерланди вже передали Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Вони допоможуть захиститися від крилатих ракет та дронів, повідомив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Україна також отримала від Німеччини другий зенітно-ракетний комплекс IRIS-T. Цю інформацію підтвердив міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «США віддають перевагу передачі Україні ППО – Міллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути