пʼятниця, 06 січня 2023 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

США вдарили новими санкціями по Ірану

США вдарили новими санкціями по Ірану
США запровадили санкції проти низки посадовців з Ірану. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Ірану.

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти осіб, пов'язаних з іранським виробником дронів, які були використані у російській агресії проти Україні. Про це США оголосили в п'ятницю.

Санкції запровадили, зокрема, проти директора ключової організації, відповідальної за нагляд за іранськими програмами балістичних ракет.

У списку сім осіб, які обіймають керівні посади у компанії Qods Aviation Industries (QAI) – іранському оборонному виробнику, відповідальному за розробку і виробництво безпілотних літальних апаратів. Також з Організації аерокосмічної промисловості Ірану, відповідальній за нагляд за іранськими програмами з розробки балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше за три роки: ЄС розширив санкції проти Ірану

"Іран повинен припинити підтримку неспровокованої агресивної війни Росії в Україні. І ми продовжуватимемо використовувати всі наявні у нашому розпорядженні інструменти для зриву та затримки цих поставок і накладання штрафів на суб'єктів, які беруть участь у цій діяльності", – заявили США.

Іран передав країні-агресорці Російській Федерації 1,7 тис. безпілотників. Російські терористи випустили по Україні 540 іранських дронів-камікадзе Shahed, повідомляв начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

У разі продовження співпраці з росіянами наслідки для Ірану будуть найтяжчі, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «США вдарили новими санкціями по Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути