понеділок, 17 березня 2008 07:58

США: Розвиток наших відносин з Україною не повинен відбуватися за рахунок Росії

США не вважають, що Росія повинна субсидіювати українську енергетику, але не хотіли б, щоб через скорочення енергетичних постачань із РФ виникла небезпека дестабілізації в Україні.

Про це заявив в інтерв"ю "Інтерфаксу" помічник заступника держсекретаря США Девід Крамер, що курирує відносини з Росією, Україною, Білорусією і Молдавією.

"Ми знаємо про газові протиріччя між Росією й Україною, що розв"яжуться на шляху більшої прозорості і ліквідації фірм-посередників", - відзначив американський дипломат.

"Ми не вважаємо, що Росія повинна продовжувати субсидіювати українську економіку, енергетику. Але ми не хочемо, щоб в Україні виник ризик дестабілізації через скорочення енергетичних постачань з Росії", - підкреслив Крамер.

Він висловив надію, що "знайдеться спосіб виробити більш ясні енергетичні відносини між Україною і Росією, що так само в інтересах Росії".

Торкнувшись прагнення України стати членом НАТО, Крамер запевнив, що "США не мають наміру штовхати Україну ні в якому напрямку".

"Ми вважаємо, що розвиток наших відносин з Україною не повинен відбуватися за рахунок Росії. Ніхто не повинен бачити міждержавні відносини як гру з нульовим результатом. Ми хочемо підтримувати міцні відносини з Україною, але ми хочемо гарних відносин з Росією", - підкреслив дипломат, пише "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «США: Розвиток наших відносин з Україною не повинен відбуватися за рахунок Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути