Ексклюзиви
понеділок, 03 травня 2021 15:51

США закликали до правосуддя у справах загиблих журналістів

США закликали до правосуддя у справах загиблих журналістів
Георгія Ґонґадзе вбили у вересні 2000 року. Фото: "Радіо Свобода"

США закликали до здійснення правосуддя щодо загиблих в Україні журналістів Павла Шеремета, Георгія Ґонґадзе, Вадима Комарова та інших.

Відеозвернення з нагоди Всесвітнього дня свободи преси опублікував прес-аташе посольства США в Україні Деніел Лангенкемп.

Незалежні ЗМІ відіграють важливу роль у захисті демократії, надаючи надійну інформацію, яка допомагає громадянам боротися із корупцією, захищати права людини і протистояти дезінформації, повідомляє посольство США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві з'явилася Алея свободи слова

"Сьогодні, у Всесвітній день свободи преси, Сполучені Штати засуджують погрози, переслідування і насильство стосовно журналістів і працівників засобів масової інформації.

Ми закликаємо до здійснення правосуддя щодо журналістів, таких як Павло Шеремет, Георгій Гонгадзе, Вадим Комаров та інших. Сьогодні ми вшановуємо їх і принцип свободи преси", - сказав американський дипломат.

2 листопада 2000 року неподалік міста Тараща у Київській області знайшли тіло журналіста Георгія Ґонґадзе. 16 вересня близько 22:30 він пішов із роботи і зник. Поховали журналіста у Києві 22 березня 2016-го.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля на перехресті вул. Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві.

У червні 2019 року помер Вадим Комаров. Він 46 днів був у комі. Перед цим у Черкасах його знайшли з розбитою головою перехожі на вулиці.

Зараз ви читаєте новину «США закликали до правосуддя у справах загиблих журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути