понеділок, 21 квітня 2014 23:14

США поки не обговорюють персональні санкції проти Путіна - Держдеп США

США поки не обговорюють персональні санкції проти Путіна - Держдеп США

США поки не розглядають можливість введення санкцій особисто проти президента РФ Володимира Путіна. Про це заявила прес-секретар Держдепартаменту США Джен Псакі.

За її словами, розглядається ряд осіб, проти кого можна ввести санкції, перш ніж обговорюватиметься кандидатура Путіна. Санкції, введені владою США, на її думку, допомагають у вирішенні ситуації, що склалася на Україні.

"Важливо позначити наслідки. США здатні ввести санкції проти людей, компаній і секторів. Але мета не санкції, а деескалація", - цитує слова Псакі "Ехо Москви".

Раніше газета The Times повідомила, що США в разі вторгнення Росії на Україну заморозять гроші президента Володимира Путіна в швейцарських банках. На переговорах в Женеві, які відбулися 17 квітня, пише видання, цей аргумент був у числі найбільш вагомих в арсеналі санкцій, які можуть бути застосовані проти верхівки російської влади у разі, якщо спроби врегулювання українського кризи зайдуть у глухий кут. За даними джерел видання в західній розвідці, особистий статок російського лідера могло бути накопичено завдяки часткам акцій у російських енергетичних компаніях. Уточнюється, що йдеться про $40 млрд. При цьому підкреслюється, що оскільки активи Путіна нібито розміщені за кордоном не від його імені, прослідкувати їх зв'язок з дійсним власником безумовно буде непросто.

Між тим, прес-секретар президента Дмитро Пєсков спростував наявність у Володимира Путіна таких грошей на рахунках швейцарських банків. Тому і санкцій йому нічого боятися, сказав Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «США поки не обговорюють персональні санкції проти Путіна - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути