середа, 11 липня 2018 07:38

США підтримує Україну на шляху до військових стандартів НАТО - Йованович

США підтримує Україну на шляху до військових стандартів НАТО - Йованович
"Україна має спроможні збройні сили. Ми бачимо, як за останні чотири роки вони змінились", - Йованович. Фото: НВ

Посол США в Україні Марі Йованович зауважила, що Білий дім схвально оцінює прагнення українських військових досягнути стандартів НАТО та плануює надавати в цьому допомогу.

За словами посла, дуже важливими є зусилля України в галузі реформування, пише Укрінформ.

"Україна має спроможні збройні сили. Ми бачимо, як за останні чотири роки вони змінились. Ми розраховуємо побачити таку ж еволюцію протягом наступним чотирьох років. Українські військові встановили дуже високу планку для себе - досягнути стандартів НАТО. І ми хочемо зробити все можливе для того, щоб підтримати Україну на цьому шляху", - сказала дипломат.

Йованович зауважила, що дуже важливими є закон "Про національну безпеку", який є рамковим законом для архітектури національної безпеки в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко звернувся до Трампа напередодні зустрічі з Путіним

"Наступний крок буде ще складніший - це впровадження реформ і просування вперед інших законів. Закони зроблять українські збройні сили по-справжньому здатними і спроможними, так само як збройні сили НАТО, а не просто виглядали як такі. Цей процес абсолютно необхідний для того, щоб Україна рухалась у напрямку до НАТО і зрештою до членства в НАТО", - підсумувала Йованович.

Північноатлантичний альянс вважає Україну та Грузію своїми найближчими партнерами і готовий надалі надавати політичну та практичну підтримку цим державам. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «США підтримує Україну на шляху до військових стандартів НАТО - Йованович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути