вівторок, 10 липня 2018 13:59

Порошенко звернувся до Трампа напередодні зустрічі з Путіним

Порошенко звернувся до Трампа напередодні зустрічі з Путіним
Президет Петро Порошенко попросив президента США Дональда Трампа повернути Володимара Путіна в стрій. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко побажав його американському колезі Дональду Трампу повернути російського президента Володимира Путіна в стрій.

Про це написав президент Петро Порошенко в своєму блозі виданню Financial Times.

"Цей "український тиждень" відправить потужне послання, яке буде почуте в Брюсселі і за його межами - найголовніше в Гельсінкі. Ґрунтуючись на нашому узгодженому підході нічого не робити щодо України без України, я бажаю пану Трампу успіхів в його спробах повернути Путіна в стрій. Знаючи російського президента, я можу посперечатися, що він жадає нашої поразки. Але це не варіант, і цього ніколи не буде".

За словами Порошенка, ціна за агресію Росії буде збільшуватись, поки вона не поверне Донбас і Крим.

"Зараз не час послабляти тиск на Росію. Зробити це було б визнанням слабкості. Замість цього ми повинні дати зрозуміти, що цінності й принципи вільного миру не будуть скомпрометовані. У Брюсселі на цьому тижні ми дамо зрозуміти, що ціна для Росії за її агресію зростатиме доти, доки не будуть виконані Мінські угоди і не закінчиться окупація Криму та Донбасу. Настав час для конкретних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп обіцяє не зрадити Україну з Путіним

Досі Україна робила більший внесок у глобальну безпеку, ніж отримала натомість. Брала участь у миротворчих операціях під керівництвом НАТО. Або прийняла оборонний бюджет у розмірі шість відсотків від валового внутрішнього продукту, що набагато перевищує цільовий показник НАТО два відсотки ВВП. Нещодавно ухвалено закон про національну безпеку, який наблизить Україну до стандартів НАТО".

Зустріч лідерів США та Росії пройде 16 липня в столиці Фінляндії Гельсінкі. Головними темами переговорів стане ситуація в Україні та Сирії. Євросоюз планує звернутися до США з тим, щоб на цій зустрічі обговорили питання звільнення українських політв'язнів Кремля. У США запевняють, що Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Путіним у Гельсінкі не зрадить українські національні інтереси.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко звернувся до Трампа напередодні зустрічі з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути