неділя, 28 серпня 2011 13:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

США підтримували усунення "РосУкрЕнерго" з газового ринку України - WikiLeaks

США підтримували усунення "РосУкрЕнерго" з газового ринку України - WikiLeaks

Уряд США завжди підтримувало усунення посередників "РосУкрЕнерго" і "Укргазенерго" з газового ринку України. Про це йдеться у депеші посла США в Україні Вільяма Тейлора від 8 січня 2008 року, оприлюдненій на сайті WikiLeaks.

"Тимошенко заявляла про свій намір усунути "РосУкрЕнерго" і "Укргазенерго" в якості посередників на газовому ринку - мета, яку завжди підтримував уряд США", - йдеться у депеші.

У депеші йдеться про обмеження НКРЕ обсягу поставок газу для "Укргазенерго" — спільного підприємства НАК "Нафтогаз Україна" і "РосУкрЕнерго" в 2008 році до 5 млрд куб. м, у порівнянні з 40 млрд куб. м у 2007 році.

У посольстві США вважали, що фактична монополія "Укргазенерго" на прямі постачання промисловим підприємствам призводить до суттєвих збитків НАК "Нафтогаз Україна", що до того ж не отримує дивідендів від "Укргазенерго", хоча їй належить 50% в СП.

Нагадаємо, що компанія "РосУкрЕнерго" була усунена з газового ринку України у січні 2009 року після підписання газових контрактів з Росією, за які зараз судять Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «США підтримували усунення "РосУкрЕнерго" з газового ринку України - WikiLeaks». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути