Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2024 21:12

США назвали майбутнього куратора з відновлення України. Що про нього відомо

США назвали майбутнього куратора з відновлення України. Що про нього відомо
Річард Верма - заступник державного секретаря США. Фото: state.gov

З вересня спеціальним представником Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення України стане теперішній заступник державного секретаря США з управління і ресурсів Річард Верма.

Нинішня спецпредставниця з відновлення України Пенні Пріцкер залишить посаду у вересні, тому що завершується її однорічний контракт. Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "Голос Америки".

Блінкен відзначив роботу Пріцкер, зокрема, що лише за рік вона відвідувала Київ шість разів.

"Вона виступала за надання Україні економічної допомоги у розмірі приблизно дев'яти мільярдів доларів. Допомагала запустити консультативну дорадчу групу при платформі координації донорів України за участі "Групи семи". Підтримувала зусилля України щодо проведення ключових економічних реформ, які мали сприяти інвестиціям приватного сектору", - сказав держсекретар США.

Також Блінкен відзначив роль Пріцкер у запуску оборонної промислової бази Deal Team задля сприяння спільним проєктам українського та американського оборонпрому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про нову військову допомогу Україні

Річард Верма - заступник держсекретаря США з квітня 2023 року. До цього обіймав посаду помічника держсекретаря з питань законодавства, працював послом США в Індії з 2014-го до 2017 року, повідомила Liga.net.

У період із 2020-го до 2023 року Верма обіймав посаду головного юридичного директора і керівника глобальної публічної політики в Mastercard, з 2017-го до 2020 року - заступника голови Asia Group, де керував практикою фірми в Південній Азії.

Він також багато років займався юридичною практикою в Steptoe & Johnson LLP, працював старшим радником і керівником практики Індії та Південної Азії в Albright Stonebridge Group.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

13 червня президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден підписали угоду з безпеки, розраховану на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «США назвали майбутнього куратора з відновлення України. Що про нього відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути